Erklæring vedr. EU-forordning 833/2014 bliver integreret i Amgros’ elektroniske udbudssystem


Amgros har i dag implementeret en elektronisk løsning for erklæring vedrørende EU-forordning 833/2014. Og hvad betyder det så for jer som tilbudsgivere?

For nye udbud, Amgros publicerer fra og med den 28. oktober 2022, vil erklæring vedr. EU-forordning 833/2014 fremover være integreret i det elektroniske udbudssystem. Det betyder, at I som tilbudsgivere nu skal afgive en elektronisk erklæring, når I afgiver jeres tilbud i Amgros’ udbudssystem.

Til jeres information hermed kort hvad EU-forordning 833/2014 omhandler:

Den 8. april 2022 offentliggjorde EU en femte pakke af sanktioner imod Rusland (EU-forordning 833/2014).
Som konsekvens af Ruslands fortsatte angreb i Ukraine har EU vedtaget en femte sanktionspakke, som blandt andet begrænser russiske virksomheders mulighed for at deltage i udbud og udføre offentlige kontrakter.

Der vil dog være en overgangsordning for de nuværende udbud, der ligger til tilbudsgivning her på portalen. For disse udbud vil I fortsat blive bedt om at levere en underskrevet erklæring, hvis I bliver tildelt en aftale. 

Vi ser frem til en langt mere smidig proces for håndtering af erklæringen – og vi håber, at I vil tage godt imod den nye løsning. 

Hvis I har spørgsmål til den nye løsning, er I naturligvis velkomne til at kontakte os på e-mail udbud@amgros.dk.